Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Κρήτη

IndieCrete Film Festival, ημέρες Κινηματογράφου τον Αύγουστο στις Αρχάνες.

Η μέρα έναρξης του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete πλησιάζει! Είναι το πρώτο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Κρήτη και φιλοδοξεί να παραμείνει. Πρόκειται για ένα “open air” Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Αυγούστου στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος», στις Άνω Αρχάνες και θα πλαισιωθεί από σεμινάρια/workshops από καταξιωμένους συντελεστές του κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και οι κατηγορίες του είναι οι εξής: Δράμα, Κωμωδία, Κοινωνικά Δικαιώματα, Επιστημονική Φαντασία και Γυναίκες Σκηνοθέτιδες.

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ δέχτηκε πάνω από 1300 ταινίες απ’ όλον τον κόσμο και επέλεξε μόλις 35 απ’ αυτές που θα διαγωνιστούν στην καλοκαιρινή του εκδοχή. Πρόκειται για παραγωγές από την Κίνα, την Ισπανία, το Ιράν την Αμερική, τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, την Αγγλία κ.α., ενώ συντελεστές επτά εξ αυτών έχουν ήδη προγραμματίσει την επίσκεψη τους στο Φεστιβάλ.

 

Σεμινάρια / workshops

Ταυτόχρονα με τις προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν τρία workshops με εισηγητές διακεκριμένους κινηματογραφιστές. Τον Igor Korosec, ηθοποιό από τις Η.Π.Α., με θέμα «Acting on Camera» , τον Κωστή Νικολόπουλο, Διευθυντή Φωτογραφίας, με θέμα «To φως και η αίσθηση του στην κινηματογραφική πρακτική» και τον Γρηγόρη Καραντινάκη, σκηνοθέτη, με θέμα «Μυθιστορία, Παράσταση, Ταινία, Σίριαλ».

Τη φετινή κριτική Επιτροπή, η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο της κρίσης και της βράβευσης των ταινιών, θα αποτελέσουν οι:

•           Θέμις Μπαζάκα  (Ηθοποιός)

•           Γρηγόρης Καραντινάκης  (Σκηνοθέτης)

•           Κωστής Νικολόπουλος (Διευθυντής Φωτογραφίας)

 

Το Φεστιβάλ IndieCrete πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και με διοργανωτές το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων και τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Βαθύπετρου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Πάλλη. Την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν οι  Nickolay Dorozhkin (τεχνική διεύθυνση), Μανόλης Βάρδας (event manager), Φανή Καλαθάκη (υπεύθυνη επικοινωνίας), Ευαγγελία Μπαστάκη, Μιχάλης Αλεξάκης.

 

 

Για διευκρινίσεις, επεξηγήσεις, συνεντεύξεις και οτιδήποτε άλλο θέλετε
επικοινωνήστε με την Κωνσταντίνα Πάλλη στο 6932579024 ή τη Φανή Καλαθάκη στο 6979982919.

 

Κάντε κλικ στην αφίσα της ταινίας για την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ 

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το trailer του φεστιβάλ 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης