Masterclasses στα πλαίσια του IndieCrete Film Festival

To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Indie Crete ανοίγει τα φτερά του για πρώτη φορά στις Αρχάνες από 19 ως 21 Αυγούστου. Εκτός από τις προβολές ταινιών, θα πραγματοποιηθούν και τρία σεμινάρια (masterclasses) από ειδικούς του κινηματογράφου. Ακολουθεί μία περιγραφή των σεμιναρίων με παρουσίαση των συντελεστών.

 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Παλιού Δημαρχείου Αρχανών, στις Αρχάνες. Εγγραφές στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

H επίσημη ιστοσελιδα του φεστιβάλ. 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 16:00 – 20:00

ΜΥΘΙΣΤOΡΙΑ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΤAINIΑ - ΣHΡΙΑΛ

Μια γλώσσα σε διαφορετικές διαλέκτους.

Δραματουργία, Φαντασία, Υποκριτική και Πλάνο σαν παρτιτούρα σύνθεσης έργου. Δέκα μαθήματα του δημοτικού σχολείου που ξεχάσαμε.

Κόστος 20 €

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ

Ο Γρηγόρης Καραντινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία-ενδυματολογία στην Σχολή κινηματογράφου Λ.Σταυράκου,

Σκηνοθεσία στο VGIK, (Ανώτατη Κρατική Σχολή Κινηματογράφου) στην Μόσχα, Κάτοχος τίτλου Master’s of Fine Arts απο την ίδια Πανεπιστημιακή σχολή.

Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Συνεργάτης- Αναπληρωτής Καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου .

Έχει σκηνοθετήσει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το Θέατρο.

Επιλογή από σκηνοθεσίες του: Μαυροπούλι, το Παγκάκι, Μικρά Διονύσια, Ηλέκτρα, Το Κορίτσι με τα Μαύρα, Η Χορωδία του Χαρίτωνα, Γιούγκερμαν, Γη και Ουρανός, Το Δάσος, Μια υπέροχη Μέρα, Η Φωνή.

 

 

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ IGOR KOROSEC

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 10:00 – 14:00

 

To σεμινάριο "Acting on Camera” του ηθοποιού και σκηνοθέτη Igor Korosec απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να διευρύνουν τις δεξιότητες τους πάνω στην υποκριτική του κινηματογράφου και στηρίζεται στη μέθοδο Στανισλάφσκι και τη μέθοδο Meisner.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, θα ασχοληθούμε με τεχνικές που διευκολύνουν τον ηθοποιό στη διαδικασία του casting, ενώ στο δεύτερο, θα μάθουμε πως αναλύουμε τον ρόλο και πως «μεταμορφωνόμαστε» στο ρόλο.

Αν το επιτρέψει ο χρόνος, θα ασχοληθούμε επίσης, με βασικά στοιχεία διαχείρησης της δημόσιας εικόνας και προβολής του ηθοποιού (basic marketing)

Το σεμινάριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά. Τα κείμενα και τα σενάρια που θα αναλυθούν θα δοθούν από τον Igor Korosec.

Κόστος 20 €

 

IGOR KOROSEC

Ο Igor Korosec είναι ένας Αμερικανοσλοβένος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σπούδασε στη Ρώσικη Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης και τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει και δουλεύει στο Hollywood. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες σαν τον Steven Soderbergh, και έχει παίξει σε πολλές ταινίες και αμερικάνικα σίριαλ. Τα τελευταία χρόνια, κάνει τακτικά σεμινάρια και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ευρώπης κι Αμερικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΩΣΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

“To φως και η αίσθηση του στην κινηματογραφική πρακτική”

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 10:00 – 14:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 10:00 – 14:00

 

“Το φως και η αίσθηση του στην κινηματογραφική πρακτική”είναι το θέμα του σεμιναρίου του Διευθυντή Φωτογραφίας Κωστή Νικολόπουλου.

Ο Κωστής Νικολόπουλος θα αναπτύξει το θέμα του φωτός στον κινηματογράφο και πως το κάδρο επηρεάζεται από το φως και την σκιά.

Το σεμινάριο έχει διήμερη διάρκεια και βιωματικό χαρακτήρα.

Κόστος 30 €

 

ΚΩΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κωστής Νικολόπουλος αποφοίτησε απ’ το τμήμα εικονοληψίας της Σχολής Σταυράκου. Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται ως Δ. Φωτογραφίας και Οπερατέρ για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί επιτυχώς με τους πλέον αναγνωρισμένους ανθρώπους στο χώρο των οπτικό-ακουστικών μέσων. Έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία (2 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Βραβείο Αltecine) Ήταν διευθυντής φωτογραφίας σε έξι ταινίες μεγάλου μήκους, σε δέκα και πλέον ντοκιμαντέρ κι έχει κάνει διεύθυνση φωτογραφίας σε πολλές ταινίες μικρού μήκους και σε πολλά διαφημιστικά σποτ. Ενδεικτικά: Η Κόμη Της Βερενίκης (Γραμματικάκης), Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα (Κούλογλου), Από Πέτρα και χρόνο, Η Παναγία στην Τήνο(Κουτζιώτης), ο Τόπος που δακρύζουν οι Θεοί, ο Αγώνας του Θανάτου (Κούλογλου), Βουνά της Ελλάδος (BBC2) κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης