Το Φεστιβάλ Δράμας 2016 στον Κοινωνικό Χώρο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου πιστή στο ραντεβού της με τους νέους δημιουργούς, φιλοξενεί τις βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν σε δύο μέρες στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 στην πλατεία Αγίου Δημητρίου) στις 3&4 Δεκεμβρίου (Σάββατο και Κυριακή). Ώρα έναρξης για κάθε μέρα προβολών: 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

 

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

 

Κύβος – 24’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Σκούρας

Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδερφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό σπίτι για να υποδεχτούν το μικρότερο αδερφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Χρυσός Διόνυσος.

 

Φιλοκτήτης – ο Μύθος ενός Ξένου – 16’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Κατερίνα Καλκετενίδη

‘Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που επαναπροσδιορίζει την κλασσική ελληνική τραγωδία «Φιλοκτήτης» μέσα από το πρίσμα της καθημερινής ζωής και των αγώνων ενός πρόσφυγα από τη Σιέρα Λεόνε. Η ταινία διαδραματίζεται στην Αθήνα, μέσα σε αυξανόμενο αντί-μεταναστευτικό κλίμα ως αποτέλεσμα μιας χώρας που εισέρχεται στο όγδοο έτος οικονομικής ύφεσης . Βραβείο Ντοκιμαντέρ.

 

 

Η Χέλγκα είναι στο Λουντ – 20’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Θέλγια Πετράκη

Μία Γυναίκα, ένας νεαρός μαθητής πιάνου, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ένας ψυχίατρος και μια γάτα. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Τι τους χωρίζει; Ποια είναι η Χέλγκα; Πού είναι το Λουντ; Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου

 

 

 

Ρήξη Τυμπάνου – 19’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Κινηματογραφικό Εργαστήριο Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης

Ήχοι της πόλης… πόσο μπορούν να μας επηρεάσου… Εύφημος Μνεία

 

 

Αλεπού – 28’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Ζακλίν Λέντζου

Αθήνα, καλοκαίρι. Μετά από καυγά με τη μάνα του, ο Στέφανος, ένας ατίθασος έφηβος, μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι πρόκειται για την τελευταία ανάλαφρη μέρα της ζωής τους. Ήδη όλα έχουν αλλάξει. Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία / Τιμητική Διάκριση Ήχου / Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου / Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

 

Μάγδα – 20’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Δημήτρης Ζούρας

Η Μάγδα έχει πολλούς φίλους. Της αρέσει να χορεύει με τα περιστέρια, να παίζει με την αγαπημένη της κούκλα και να είναι με τη μαμά της που την αγαπάει πολύ. Χτες η Μάγδα έγινε 30 χρονών. Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

 

 

Twist – 15’. Σενάριο : Δημήτρης Νάκος, Μιχάλης Παπαντωνόπουλος. Σκηνοθεσία : Μιχάλης Παπαντωνόπουλος.

Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μια απόφαση. Η ώρα περνάει αλλά δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στο διάδρομο. Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος.

 

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

 

Νηπενθές – 14’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Γιάννης Συμβώνης

Σε ένα εγκαταλελειμμένο κοινόβιο όπου ζουν ηλικιωμένοι, κάποιος ανάμεσά τους πεθαίνει. Φροντίζουν το σώμα του, ράβουν το κουστούμι του, αλλά η κλωστή τελειώνει πριν ολοκληρωθεί το κουστούμι. Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας/ Τιμητική Διάκριση Σκηνικών/ Κίνητρα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου/ Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

 

3000 – 20’. Σενάριο : Σενάριο – σκηνοθεσία : Αντώνης Τσώνης

Όταν ο Άρης, ο καλύτερος φίλος του Λεωνίδα, μοιράζεται τα τραγικά νέα σχετικά με τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, ο Λεωνίδας, άνεργος και απελπισμένος να βοηθήσει, παίρνει την απόφαση, να γίνει εγκληματίας ώστε να πληρώσει για περισσότερες θεραπευτικές αγωγές για τον καρκίνο του φίλο του. Με φόντο τη σύγχρονη Αθήνα, οι ενέργειες του Λεωνίδα να σώσει τον καλύτερο φίλο του έχουν μη αναστρέψιμες συνέπειες. Ειδικό Βραβείο.

 

Αντίδοτον – 12’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Μιχάλης Χαπέσιης

Ένας απλός άνθρωπος, επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό του μετά τη δουλειά, βρίσκει ένα πορτοφόλι στο πεζοδρόμιο. Στην προσπάθειά του να το επιστρέψει, εμπλέκεται σε ατέρμονες περιπέτειες... Βραβείο «Σωκράτης Δημητριάδης» για την καλύτερη ταινία της κατηγορίας Έλληνες του Κόσμου.

 

 

 

Ummi – 15’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Νίκος Αυγουστίδης

Ο 6χρονος Μοχάμεντ, μόνος σε μια πολυσύχναστη παραλία του Αιγαίου, κρύβεται πίσω από ένα βράχο και παρακολουθεί τους λουόμενους περιμένοντας τη μητέρα του. Την έχασε στη θάλασσα και τώρα πρέπει να τη βρει ξανά, για να συνεχίζουν μαζί το μεγάλο ταξίδι προς τη Δύση. Ummi σημαίνει «μητέρα μου» στα Αραβικά. Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης».

 

 

Το νανούρισμα της Μαρίας – 19’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Ντίνος Παναγόκος

Η γυναίκα είναι η γη. Το παιδί είναι το δέντρο. Ο πατέρας, ο σπόρος και ο γεωργός. Η απώλεια ενός αγέννητου παιδιού για ένα ζευγάρι σηματοδοτεί το χάσμα. Η ελπίδα πεθαίνει. Ο νέος κόσμος δε μπορεί να δημιουργηθεί. Η ευτυχία δεν είναι επιλογή. Δεν είναι όμως και σύμπτωση. Ο άνθρωπος γυμνός και μόνος δίπλα στη φύση. Η μόνη λύτρωση: η αγάπη ενός άντρα για μια γυναίκα. Αργυρός Διόνυσος.

 

Γενέθλια – 13’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Δημήτρης Κατσιμίρης

Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει με τη μητέρα του στο σπίτι τους το θείο του, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλιά του. Ο ερχομός του θείου του όμως, με τη νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο. Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

 

 

Αόρατος – 29’. Σενάριο – σκηνοθεσία : Κώστας Γεραμπίνης

Ο Θοδωρής είναι ένας μοναχικός 25χρονος που περνά τις ώρες του γυμνάζοντας το σώμα του. Όταν γράφεται σε ένα νέο γυμναστήριο γνωρίζει τη Βίκυ, μια όμορφη τριαντάρα γυμνάστρια. Εκείνος θα προσπαθήσει να τη διεκδικήσει παλεύοντας με τα συμπλέγματα, τις αναστολές και την ίδια του την εικόνα. Τιμητική Διάκριση Σεναρίου.

 

 

Η Αλίκη στο café – 18’. Σενάριο : Δημήτρης Νάκος, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης. Σκηνοθεσία : Δημήτρης Νάκος

Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει το Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει να ξεφύγει από όλα.  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης (Διεθνές Τμήμα) / Τιμητική Διάκριση Μοντάζ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης