Το φεστιβάλ Tres Court στην Κρήτη

Το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους 

Très Court σε όλη την Κρήτη την Τετάρτη  14 Ιουνίου 2017

 

3 λεπτά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμo, αυτό προσφέρει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Très Court που έρχεται στις 14 Ιουνίου σε 5 πόλεις της Κρήτης. Το Très Court φωτίζει τις οθόνες 108 πόλεων σε 28 χώρες ξεκινώντας από την Γαλλία. Από την 19η έκδοση του – και για τα επόμενα χρόνια - το Très Court έρχεται  στην Κρήτη, έρχεται στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.

 
Χάρη στο ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!

 

 

Το Φεστιβάλ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  με  ΤΟ ΚΟΙΝΟ να παρακολουθεί και να ΨΗΦΙΖΕΙ συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι περίπου 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Κρήτη την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις  8:30μμ – ΑΚΡΙΒΩΣ - σε  Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.


Για την Ελλάδα το Tres Court έρχεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους χώρους :

 

ΧΑΝΙΑ : Πνευματικό Κέντρο

ΡΕΘΥΜΝΟ : Σπίτι του Πολιτισμού  
ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Θερινός Κιν/φος Βηθλεέμ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ρεξ

ΣΗΤΕΙΑ : Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη

 

 

 

Το Tres Court έρχεται στην Κρήτη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival   και  με την υποστήριξη

Του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

Της Περιφέρειας Κρήτης

Του Europe Direct Κρήτης

Της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης

 

Του Πνευματικού Κέντρου Χανίων

Της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου

Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας

 

Του Δήμου Χανίων

Του Δήμου Ρέθυμνου

Του Δήμου Ηρακλείου

Του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου

 

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / chaniafilmfestival για την ανάπτυξη του Très Court καταρχήν στην Κρήτη και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.


Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας.

Στην Κρήτη το Très Court International Film Festival θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 5 πόλεις την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 8:30 μμ με την συνεργασία κινηματογραφικών, πολιτιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων του νησιού.

Περισσότερα στα …

https://www.chaniafilmfestival.com/tres-court

http://www.trescourt.com/en/chania

http://www.trescourt.com/en/rethymno

http://www.trescourt.com/en/heraklion

http://www.trescourt.com/en/agiosnikolaos

http://www.trescourt.com/en/sitia

http://www.trescourt.com

 

https://www.facebook.com/TresCourtCrete/

 

 

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ TRES COURT ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ  ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ  chaniafilmfestival@gmail.com  

 
Διαφήμιση

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης