Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά επιστρέφει στο Ηράκλειο

Η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνδιοργανώνουν την προβολή επιλεγμένων ταινιών του μεγάλου αφιερώματος στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα.

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά επιστρέφει στο Ηράκλειο την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 20.00, στον κινηματογράφο Αστόρια, με ένα τμήμα της θεματικής ενότητας «Η Λέσχη της Απάτης». Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες «Η Φωτογραφία» (1986) του Νίκου Παπατάκη και «Έρωτας στη Χουρμαδιά» (1990) του Σταύρου Τσιώλη. Τις ταινίες θα προλογίσει η Ρενάτα Σηφάκη, καθηγήτρια πολιτιστικής επικοινωνίας.

Ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο ταινίες:
5€ κανονικό, 3€ μειωμένο/φοιτητικό, 1€ ανέργων
Ισχύουν κανονικά οι εκπτωτικές κάρτες

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ). Κλασικά και Καταραμένα Ελληνικά Φιλμ από το παρελθόν, επιλεγμένα από τους σκηνοθέτες Αλέξη Αλεξίου, Γιάννη Βεσλεμέ και Ελίνα Ψύκου και την ιστορικό κινηματογράφου Αφροδίτη Νικολαΐδου, ξαναγράφουν ιστορία σε 35mm και ειδικά αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες

 

 

 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ // Νίκος Παπατάκης (1986, 110’)

 Ένας γουναράς της Καστοριάς, ο Ηλίας, πηγαίνει στο Παρίσι για να βρει δουλειά στην επιχείρηση ενός μακρινού συγγενή του, του Γεράσιμου. Όταν δείχνει στον Γεράσιμο τη φωτογραφία μιας τραγουδίστριας παρουσιάζοντάς την σαν αδερφή του, ο Γεράσιμος την ερωτεύεται από τη φωτογραφία και αποφασίζει να την παντρευτεί.

 

 

 

 

 

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΧΟΥΡΜΑΔΙΑ // Σταύρος Τσιώλης (1990, 82’)

Ο Παναγιώτης και ο Γιάννης είναι δύο καλοί φίλοι, αλλά και αντίζηλοι στα ερωτικά. Ο ένας είναι έμπορος, ο άλλος βιολιστής, ο ένας ψηλός κι αδύνατος, ο άλλος κοντός και χοντρός, ο ένας αυταρχικός, ο άλλος συγκαταβατικός. Και οι δυο μαζί φτιάχνουν ένα αμίμητο κωμικό ζευγάρι που περιπλανιέται στην Πελοπόννησο, αναζητώντας μια χουρμαδιά που θα αποδείξει την ενοχή ή την αθωότητα της συζύγου του ενός κι ενδεχομένως ερωμένης του άλλου. Οδηγός τους είναι μια παλιά φωτογραφία που απεικονίζει τη γυναίκα του Παναγιώτη, στην αγκαλιά του Γιάννη, κάτω από μια χουρμαδιά. Ωστόσο, στην περιοχή όπου ψάχνουν δεν υπάρχουν χουρμαδιές.

 

 

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης