Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 : Επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους

 

Casus belli (Γιώγος Ζώης, 2010, 11’)

Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας 2010, βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας

 

 

 

Βόλτα (Στέλλα Κυριακοπούλου, 2015, 10’)

Μια μητέρα και η νεαρή κόρη της ξεκινάνε από το κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονται στα βόρεια προάστια της πόλης. Η Νίνα (κόρη) νομίζει ότι πάει βόλτα. Βραβείο Women In Film Los Angeles στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance.

 

 

 

 

4.1 μίλια (Δάφνη Ματζιαράκη, 2016, 22’)

Ένα ντοκιμαντέρ πάνω στις συνθήκες διάσωσης και υποδοχής προσφύγων στο νησί της Λέσβου με κεντρικό ήρωα έναν Έλληνα λιμενικό. Φοιτητικό Όσκαρ 2016, υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

 

 

 

 

Red Hulk (Ασημίνα Προέδρου, 2013, 28’)

O Γιώργος, που φέρει το παρατσούκλι Red Hulk ανάμεσα στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της ομάδας του, συμμετέχει σε ακροδεξιά οργάνωση ασκώντας βία σε όσους η οργάνωση υποδεικνύει. Μετά από ένα περιστατικό ακραίας βίας σε μετανάστη, ο Γιώργος θα σκεφτεί αν έχει πάρει το λάθος δρόμο στη ζωή του και θα αναζητήσει στήριξη στο κοντινό του περιβάλλον. Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας 2013 και βραβείο ταινίας μικρού μήκους στις Νύχτες Πρεμιέρας.

 

 

 

 

Γενέθλια (Δημήτρης Κατσιμίρης, 2016, 13’)

Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει με την μητέρα του στο σπίτι τους τον θείο του, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλια του. Ο ερχομός του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο. Τιμητική Διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Δράμας 2016.

 

 

 

 

Επιστροφή στην οδό Αιόλου (Μαρία Κουρκούτα, 2013, 14’)

Ένα εικαστικό ποίημα από μία νέα Ελληνίδα σκηνοθέτιδα με εικόνες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με επένδυση από αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Ομπερχάουζεν στη Γερμανία.

Οι ταινίες θα προβληθούν στον Κοινωνικό χώρο Ιδρυμάτων Α&Μ Καλοκαιρινού με ελεύθερη είσοδο. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης