2ο Φεστιβάλ γερμανόφωνου κινηματογράφου στο Ηράκλειο

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας  Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. διοργανώνει για δεύτερη χρονιά Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου 2011 για το κοινό και από τις 19 έως τις 28 Ιανουαρίου 2011 για τους μαθητές (είσοδος ελεύθερη).
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ:
Α) θα προβληθούν 8 (οκτώ) γερμανόφωνες ταινίες υποτιτλισμένες στα ελληνικά σε πρωϊνές- απογευματινές-βραδινές ώρες.  Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω οκτώ ταινίες.

Β) θα προβληθούν τα πρωινά τρεις γερμανικές ταινίες, εγκεκριμένες ως προς την καταλληλότητά τους για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Συγκεκριμένα, για τα δημοτικά θα προβληθεί η ταινία «Βίκυ ο Βίκινγκ», για τα γυμνάσια η ταινία  «Βίτους» και για τα λύκεια η ταινία «Το κύμα».

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

WICKIE UND DIE STARKEN MÄNNER

του Michael Herbig

με τους Jonas Hammerle, Waldemar Kobus, Nic Romm, Christian Koch

 

Υπόθεση: Ο Βίκυ είναι η ιστορία ενός περίεργου αγοριού και υπερβολικά πνευματώδη μικρού Βίκινγκ, ενός πραγματικού σπασίκλα του 11ου αιώνα, ο οποίος δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να κερδίσει την επιδοκιμασία του αγαπημένου του, αλλά απελπιστικά παραδοσιακού πατέρα του, Χάλκγαρ, "του αγριότερου Βίκινγκ στον κόσμο." Όταν τα παιδιά του χωριού του Βίκυ πέφτουν θύματα απαγωγής από μια αντίπαλη ομάδα Βίκινγκς, φαντάζεστε τι πρόκειται να συμβεί! Είναι χαρακτηριστικό του χιούμορ της ταινίας ότι ο αφηγητής μιλά γερμανικά, με μια βαριά ισπανική προφορά!

 

 

 

VITUS
του Φρέντι Μούρερ
με τους Τέο Γκεοργκίου, Τζούλικα Τζένκινς, Μπρούνο Γκαντζ

 

Υπόθεση: Ο Vitus είναι ένα μικρό αγόρι που κυριολεκτικά μοιάζει σα να έπεσε από άλλο πλανήτη. Ένα παιδί θαύμα, που έχει οξύτατη ακοή λες και είναι νυχτερίδα, παίζει πιάνο σαν βιρτουόζος και μελετά εγκυκλοπαίδειες από τα πέντε του χρόνια. Χωρίς καμία αμφιβολία, οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρα τους να πραγματοποιούνται και περιμένουν από εκείνον να τον δουν κάποια μέρα να γίνεται διάσημος πιανίστας. Πιστεύουν ότι ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά του. Παρόλα αυτά, ο ιδιοφυής πιτσιρίκος, έχοντας κουραστεί από τις αυξημένες απαιτήσεις των γύρω του, προτιμά να παίζει στο εργαστήριο του εκκεντρικού παππού του, με τον οποίο αναπτύσσει μια σχέση τρυφερή και ποιητική. Ονειρεύεται να πετάξει και να έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Τελικά, με μια δραματική τροπή, ο Vitus αποφασίζει να πάρει την ζωή κυριολεκτικά στα χέρια του. Μια κρυφή, δεύτερη ζωή ανοίγεται μπροστά του...

 

 

 
ΤΟ ΚΥΜΑ / DIE WELLE

του Ντένις Γκάνσελ
με τον Γιούργκεν Βόγκελ

 

Υπόθεση: ‘Ενας νεαρός καθηγητής, προτείνει στους μαθητές του την εφαρμογή ενός ιδιότυπου πειράματος, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους, όταν συνειδητοποιεί, ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας, τους προκαλούν αφόρητη ανία. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού.

 

 

 

 Για κρατήσεις θέσεων για σχολεία παρακαλούμε απευθυνθείτε στις παρακάτω συναδέλφους:

-Δημοτικά- Λύκεια: Γιασσάκη Σοφία
-Γυμνάσια: Ψαράκη Κατερίνα
(Τηλ.: 2810821534)

-Διοργάνωση:
Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου -Παν. Ένωση Καθ. Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.
Δήμος Ηρακλείου

Με εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης