Εκδήλωση - προβολή ταινίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγή Σταδιοδρομίας) των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, στα πλαίσια του Θεματικού έτους που είναι αφιερωμένο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διοργανώνουν εκδήλωση, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου από 17.30  έως 21.00, στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  1. Εισήγηση της κ. Μαρούδα, Λέκτορα του Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: « Ανθρώπινα Δικαιώματα στον 21ο αιώνα : Ένα διαρκές ζητούμενο».
  2. Προβολή της ταινίας : «Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό» (Taare Zameen Par), Ινδικής παραγωγής.                                                                                                                     

Η υπόθεση της ταινίας : ο Ισαάν είναι ένας μαθητής οκτώ χρονών, που αδυνατεί να συμμετάσχει αποτελεσματικά στη μαθητική ζωή. Δεν μπορεί να γράψει σωστά, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του, δεν μπορεί να μάθει. Οι γονείς του και οι δάσκαλοί του τον θεωρούν ανόητο και τεμπέλη και τον πιέζουν για να «διορθωθεί», ενώ αυτός, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των γύρω του, βρίσκει καταφύγιο στη ζωγραφική. Τα πράγματα χειροτερεύουν, όταν οι γονείς του αποφασίζουν να τον στείλουν εσώκλειστο σε ένα αυστηρό σχολείο σε άλλη πόλη. Έτσι, στα προβλήματά του προστίθεται και ο χωρισμός του από την οικογένεια. Ο μικρός Ισαάν κλείνεται στον εαυτό του και αρνείται ακόμη και τη μόνη του διέξοδο, τη ζωγραφική. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο νέος δάσκαλος των καλλιτεχνικών, που είχε κι αυτός μαθησιακές δυσκολίες όταν ήταν μαθητής, αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον Ισαάν αλλά στον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν. Καταλαβαίνει ότι είναι ένα παιδί με ξεχωριστές ικανότητες και ξεχωριστές ανάγκες. Κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κι εκμεταλλευόμενος την πλούσια φαντασία του Ισαάν, καταφέρνει να τον κάνει να ξαναβρεί τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και να ξεχωρίσει ανάμεσα στους συμμαθητές του…

 Η ταινία είναι ευγενική προσφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες.

Κάντε κλικ εδώ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το trailer της ταινίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης