Προβολή της ταινίας "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" για την ενίσχυση του μουσείου Ν. Καζαντζάκης

 Τη Δευτέρα 29 Απριλίου, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου ολοκληρώνει την 6η σεζόν λειτουργίας της, με την προβολή της ταινίας «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» («Celui qui doit mourir»), που γύρισε ο Ζιλ Ντασέν το 1957 στην Κριτσά Λασιθίου με πλήθος σπουδαίων ελλήνων και ξένων ηθοποιών, όπως ο Πιέρ Βανέκ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Γκέρτ Φρόμπε, ο Ζαν Σερβέ και πολλοί άλλοι.
Η ταινία θα προβληθεί στις 8 και στις 10:30 με τις γνωστές τιμές εισιτηρίων της λέσχης (6 ευρώ κανονικό και 4 ευρώ μειωμένο), ενώ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το κινηματοθέατρο «Αστόρια Cyta» θα διαθέσουν όλα τα έσοδα από τις δύο προβολές στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά για την ενίσχυση της λειτουργίας του.

 

29/04/2013 Ώρες προβολών : 20:00 και 22:30

 

Ειδική προβολή για την ενίσχυση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά.

 

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ-CELUI QUI DOIT MΟURIR (1957, 122’)

Σκην.: Ζιλ Ντασέν

Πρωτ.: Πιέρ Βανέκ, Μελίνα Μερκούρη, Γκερτ Φρόμπε, Ζαν Σερβέ, Φερνάν Λεντού

Σ’ ένα ελληνικό χωριό των αρχών του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι ετοιμάζονται ν’ ανεβάσουν την ετήσια αναπαράσταση του Θείου Δράματος. Όμως η ξαφνική εγκατάσταση ξεριζωμένων από τους Τούρκους χωρικών ακριβώς έξω από το χωριό, θα δημιουργήσει σύγκρουση ανάμεσα στους πληθυσμούς.

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, γυρισμένη από τον Ντασέν στην Κριτσά μ’ ένα διεθνές καστ σπουδαίων ηθοποιών, και βραβευμένη στο φεστιβάλ Καννών 1957.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία

Περισσότερες πληροφορίες για το σκηνοθέτη

 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ταινία

 

 

 

 

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης