Πρώτη προβολή στο Ηράκλειο της ταινίας "Από τη Γη στη Σελήνη"

 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην πόλυ μας την ταινία κινουμένων σχεδίων "Από τη Γη στη Σελήνη" του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν, με τις φωνές των Διονύση Σαββόπουλου, Ψαραντώνη, Αλέξανδρου Λογοθέτη, Δημήτρη Σταρόβα και πολλών άλλων. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Αστόρια την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 21:00 όπου εκτός από το σκηνοθέτη θα παρευρίσκεται και ο Ψαραντώνης.

Στην Αμερική του 1869, 100 χρόνια δηλαδή πριν την προσελήνωση του Apollo 11, οι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει όλοι τους σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν και νιώθουν άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και το μπαμπάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Βερν!

Τότε ακριβώς έρχεται ο πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου, ο σοφός Ίμπεϋ Μπαρμπικάν να δώσει τη λύση ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρήψη μίας οβίδας από τη Γη στη Σελήνη, πράξη που θα αποτελέσει και την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία του ανθρώπου με το δορυφόρο της Γης και θα δοξάσει και τις 36 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.  

Ένας άσπονδος εχθρός του προέδρου αλλά και ένας παράξενος Γάλλος που θα απαιτήσει και τελικά θα πετύχει να μπει μέσα στην οβίδα για να πάει στη Σελήνη, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που κάνουν τη συνέχεια συγκινητική και ταυτόχρονα σπαρταριστική.

 

Κάντε κλικ εδώ για τη σελίδα της ταινίας στο facebook.

Aυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας (και μια από τις πιο ολοκληρωμένες ιστοσελίδες που έχουν γίνει ποτέ για ελληνική ταινία) www.spartalis.gr/moon/


Κάντε κλικ εδώ για το επίσημο trailer της ταινίας

 

Χορηγοί : 

       

 

 

 

Χορηγός επικοινωνίας : 

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης