Η Ελίνα Ψύκου στο Ηράκλειο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου υποδέχεται την Ελίνα Ψύκου

 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου συνεχίζει να στηρίζει το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και να παρουσιάζει στο κοινό της πόλης μας τους σημαντικότερους εκφραστές του. Το Μάρτιο υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο την Ελίνα Ψύκου, μία από τις αξιολογότερες φωνές του κινηματογράφου στη χώρα ,με πλούσια δράση εντός αλλά και εκτός οθόνης.

 

Η Ελίνα Ψύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Λυκούργου Σταυράκου καθως και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ έχει ολοκληρώσει και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία Πολιτισμού στο Παρίσι. Αφού ολοκλήρωσε δύο μικρού μήκους ταινίες τις «Κυριακάτικες διαδρομές» και «Διακοπές καλοκαιρινές» και έγινε δεκτή στο Talent Campus του Φεστιβάλ Βερολίνου του 2007, προχώρησε στη δημιουργία της πρώτης της ταινίας μεγάλου μήκους που φέρει τον τίτλο «Η αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» (2013). Η ταινία αυτή κέρδισε πολλές διακρίσεις αναγκάζοντας το περιοδικό Variety να συμπεριλάβει τη δημιουργό στη λίστα με τους «10 Ευρωπαίους σκηνοθέτες που πρέπει να δεις».

      Η νέα της ταινία, «Ο γιος της Σοφίας», που προβάλλεται για πρώτη φορά στην πόλη μας έχει ήδη αποσπάσει πλήθος διακρίσεων με κορυφαία στιγμή τη βράβευσή της στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Αυτό τον καιρό εργάζεται για τη νέα της δουλειά, ένα ντοκιμαντέρ που θα φέρει τον τίτλο «Ευρώπη, αχ Ευρώπη». Εκτός από τη δουλειά της σαν σκηνοθέτρια, η Ελίνα Ψύκου έχει εργαστεί σαν παραγωγός, σαν διευθύντρια παραγωγής στην ταινία «Ψυχή στο στόμα» ,ενώ είναι και πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ). Μαζί με τους σκηνοθέτες Ρηνιώ Δραγασάκη, Σοφία Εξάρχου και Παναγιώτη Φαφούτη έχουν ιδρύσει την εταιρεία παραγωγής Guanaco.

 

Χορηγός φιλοξενίας : Ξενοδοχείο ATRION

 

 

Η Ελίνα Ψύκου θα βρίσκεται στον κινηματογράφο Αστόρια το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου για να παρακολουθήσει μαζί με το κοινό της πόλης τις δύο μεγάλου μήκους ταινίες της και να απαντήσει στις ερωτήσεις του.

 

Πρόγραμμα : 

 Σάββατο 3 Μαρτίου - 21:00 : Προβολή της ταινίας "Η αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά" και συζήτηση με την Ελίνα Ψύκου

Κυριακή 4 Μαρτίου - 21:00 :  Προβολή της ταινίας "Ο γιος της Σοφίας" και συζήτηση με την Ελίνα Ψύκου

 

Για τις δύο αυτές μέρες προβολών οι τιμές εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

- Κανονικά εισιτήρια : 3 ευρώ

- Μειωμένα – ανέργων : 1 ευρώ

Όσοι θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις δύο ταινίες μπορούν να πληρώσουν 4 ευρώ και για τις δύο μέρες (απαραίτητη η επίδειξη εισιτηρίου τη δεύτερη μέρα). Ισχύουν οι κάρτες προπληρωμένων προβολών.

 

Φιλμογραφία:

2004 : Κυριακάτικες διακοπές (9’)

Μια γυναίκα και ένας άντρας σε μία διαδρομή με το λεωφορείο, με το νου…

Βραβείο Σπουδαστικής ταινίας από την Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου & Τηλεόρασης

 

 

 

 

 

 

2006: Διακοπές καλοκαιρινές (18’)

Ο Νίκος, η Χριστίνα, ο Χάρης, ο Όμηρος, ο Γιώργος, η Ρεγγίνα, ο Δημήτρης, ο Jim, η Margaret, η Μonika και ο Ηλίας επιστρέφουν από καλοκαιρινές διακοπές...

 

 

 

 

 

2013: Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά (89’)

Ο διάσημος παρουσιαστής της τηλεόρασης Αντώνης Παρασκευάς αποσύρεται μυστικά σε ένα ξενοδοχείο εκτός λειτουργίας, αφήνοντας τον κόσμο να πιστεύει ότι έχει εξαφανιστεί. Απομονωμένος από όλους, αναπολεί τις μεγάλες του στιγμές, παρακολουθεί τον αντίκτυπο της εξαφάνισής του και ετοιμάζει τη θριαμβευτική επιστροφή του.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το trailer της ταινίας

 

 

 

2017: Ο γιος της Σοφίας (111’)

Ο 11χρονος Μίσα φεύγει από τη Ρωσία για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία που έχει μετακομίσει στην Αθήνα. Εκεί τον περιμένει ο Έλληνας πατριός του ο κύριος Νίκος, που θα προσπαθήσει να τον μυήσει στον ελληνικό πολιτισμό με φόντο την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το trailer της ταινίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης