Η λέσχη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

 

 Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου , κόλπος Δερματά)  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ "Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα", στην αίθουσα πολυμέσων του ΜΦΙΚ με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

Τρίτη 5 Ιουνίου, 21:00

• Εισαγωγή στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων από την Ελεάνα Καζίλα, μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΜΦΙΚ 
• Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του νέου Ηρακλειώτη σκηνοθέτη Μανώλη Φοινικιανάκη «Τι Συμβαίνει με το Νερό;»
• Προβολή ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα» 
• Συζήτηση με το Γιώργο Αυγερόπουλο μέσω Skype

Λίγα λόγια για τις ταινίες που θα προβληθούν:

  

Τι Συμβαίνει με το Νερό; (ντοκιμαντέρ, 2017, 24’)

Τι συμβαίνει με την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα, ποια είναι η διεθνής εμπειρία των ιδιωτικοποιήσεων του νερού, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, τι είχε γίνει στο παρελθόν και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, σε Αθήνα (ΕΥΔΑΠ), Θεσσαλονίκη (ΕΥΑΘ) και την υπόλοιπη Ελλάδα (ΔΕΥΑ), είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται. 

Σκηνοθεσία, επιμέλεια, παραγωγή: Φοινικιανάκης Μανώλης, Ηχοληψία: Σπύρος Ρουμελιώτης, Επεξεργασία ήχου: Νίκος Λιναρδόπουλος

Το ντοκιμαντέρ πραγμοτοποιήθηκε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ

 

Το teaser της ταινίας εδώ

 

Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα (ντοκιμαντέρ, 2017, 59’)

 Την στιγμή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά από μια κρίση αξιών, εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν μια απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα: Είναι το νερό για την ΕΕ ένα εμπόρευμα της αγοράς, ή ένα ανθρώπινο δικαίωμα; Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό, όπως έκανε ο ΟΗΕ το 2010. 

Το «Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα» ακολουθεί για τέσσερα χρόνια τη ροή του χρήματος και των εταιρικών συμφερόντων, σε δεκατρείς πόλεις έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, που μέσα του καθρεφτίζονται οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και η ποιότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας. 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος, Παραγωγοί: Γιώργος Αυγερόπουλος & Αναστασία Σκουμπρή


Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας
Το teaser της ταινίας εδώ

 

Βιογραφικό του Γιώργου Αυγερόπουλου

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος είναι ένας διακεκριμένος Έλληνας δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Έχει τιμηθεί για τη δουλειά του με πάνω από 40 βραβεία σε φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ σ’ όλο τον κόσμο. Πρώην πολεμικός ανταποκριτής και ρεπόρτερ πρώτης γραμμής, ο Γ. Αυγερόπουλος ξεκίνησε να ασχολείται με το ντοκιμαντέρ το 2000. Από τότε έχει δημιουργήσει πολυάριθμα κοινωνικοπολιτικά ντοκιμαντέρ σε περισσότερες από 50 χώρες, εστιάζοντας στην κοινωνική ανισότητα, στην παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο περιβάλλον, καθώς και σε θέματα μετανάστευσης και φύλου.

Η τελευταία του ταινία AGORA – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές (2015) μεταδόθηκε από δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Μέση Ανατολή, την Ασία, και την Αυστραλία, ενώ τιμήθηκε με αρκετά βραβεία συμπεριλαμβανομένων του Rockie Award στο Banff World Media Festival, του Gold Hugo στο Chicago International Film Festival TV Awards, του Best Documentary στο Los Angeles Greek Film Festival, and του Otto Brenner Special Award for Critical Journalism του Γερμανικού Ινστιτούτου Otto Brenner.

 

 

 

 

 

 

 


  
 
 
 
 
 
 

 

 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης