Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου

 

deksia tsepi
 

 

Με μεγάλη χαρά η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου καλωσορίζει τον συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη στην προβολή της ταινίας «Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου», το σενάριο της οποίας βασίστηκε στην ομώνυμη νουβέλα του, που κυκλοφόρησε από την Εστία το 2009. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 21:00 στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση του Γιάννη Μακριδάκη με το κοινό, ενώ στο φουαγιέ του κινηματοθεάτρου θα διατεθεί η νουβέλα, «Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου», από το βιβλιοπωλείο Κίχλη.

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός μοναχού, που προσπαθεί να διαχειριστεί την αβάσταχτη λύπη και μοναξιά του μετά την απώλεια της σκυλίτσας του και μοναδικής συντρόφου του. Με αυτή την αφορμή, αρχίζει να «συνομιλεί» με το παρελθόν του και επανατοποθετεί την πορεία της ζωής του.

Ελλάδα 2018, 100'

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς

Σενάριο: Στέλλα Βασιλαντωνάκη

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Θοδωρής Αντωνιάδης

 

Ο Γιάννης Μακριδάκης γεννήθηκε το 1971 στη Χίο, όπου διαμένει και έχει ιδρύσει το Απλεπιστήμιο Βολισσού, μέσα από το οποίο διοργανώνει σεμινάρια φυσικής καλλιέργειας και πολιτικής στάσης ζωής με γνώμονα τον αντικαταναλωτισμό, την αποανάπτυξη και την πορεία της ανθρωπότητας προς την μετακαταναλωτική εποχή. Επίσης δημιούργησε το Σπίτι της Λογοτεχνίας στη Βολισσό και διοργανώνει λογοτεχνικά εργαστήρια στη Χίο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Από το 2006 έχουν εκδοθεί δώδεκα βιβλία του, ενώ πολιτικά και φιλοσοφικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί στον διεθνή Τύπο ―έντυπο και ηλεκτρονικό― στα γαλλικά, ισπανικά, ολλανδικά, σουηδικά, γερμανικά, αγγλικά.

 

Ο Γιάννης Β. Λαπατάς έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 20 διεθνείς κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Από το 1992 έχει σκηνοθετήσει πολλές τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις και διαφημιστικά. «Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου» είναι η πρώτη του ταινία μυθοπλασίας και απέσπασε το Βραβείο Νεότητας Καλύτερης Ταινίας στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

Είσοδος: 5€ κανονικό, 3€ φοιτητικό, 1€ ανέργων

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας

 


 


 


 

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newlsetter της λέσχης